Whisky sten – hvorfor skal man vælge det?

whisky on the rocks

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Ingen tvivl om at vi her på bloggen elsker whisky og rom, både med og uden “is”. Ulempen ved at bruge is terninger, er at det kan fortynde din whisky eller rom og derved påvirke smagen. Derfor er whisky sten, et genialt alternativ til isterningerne, hvis man gerne vil have sin whisky eller rom kølet.
Det kræver bare man smider den 4 timer ca. I fryseren.

Hvad er whisky sten?

Whisky sten er typisk lavet af en solid fedtsten, og er original materiale, det vil sige ikke tilføjet noget til stenene, og de kan let formes til de former man har lyst til, de fleste whiskysten er dog formet som små firkanter så de minder om isterninger, men man kan faktisk skrive navn eller ridse logo i stenene. En færdigbehandlet whiskysten ødelægger eller ridser ikke dine whisky glas.
Whiskysten er også lugt og smagsfri, og smitter heller ikke af, med hverken farve eller fedt.
Whisky sten er dog indenfor den seneste tid ikke kun lavet i fedtsten. Rustfrit stål er noget af det helt nye. Ellers findes der også whisky sten lavet af granit, marmor, quartz, og kirurgisk kvalitet stål.
En høj kvalitets whiskysten, kan bruges, hvis den behandles og rengøres ordentligt, hele livet.
Whiskysten koster mellem 50 og 150 kr for 8 stks. Alt efter mærke og kvalitet.

Kan de kun bruges til at køle?

Faktisk kan de fleste whisky sten også bruges til at holde en drik varm, det kan være en the eller suppe. I stedet for at smide stenene i fryseren, så putter man dem få minutter i mikrobølgeovnen.
Derefter kan de holde din the eller suppe varm i længere tid.
Har du ingen mikrobølgeovn til at varme dine whiskysten, kan du finde et lille udvalg her.

Så nu det bare med at komme ud og investere i nogle whisky sten, hvis du er glad for at få en whisky on the rocks, og ikke vil have din whisky eller rom fortyndet, samt hvis du er træt af din the eller suppe bliver hurtig kold.