Ud og spise i Odense? – så skal du tage herhen
I Odense findes der et hav af spisesteder, og det kan derfor være utroligt svært at vælge hvor man skal tage hen og spise, hvis man gerne vil ud og spise noget ordentligt mad, og få noget god vin og andre drikkevare.
Hvis man vil forkæle en man holder af med fuld menu og vinmenu, kan et sted som Olufsbagersgaard være et besøg værd.
Her kan du få en 9 retters menu med enten to glas vin, eller fri drikkelse.
Til henholdsvis 375,- og 575,-
MENUEN I JANUAR/FEBRUAR
Charcuterie
Laks – glaskål – peberrod
Kartoffel – porre – bacon
Kalvekæbe – bøgehatte – bær
Jordskokker – hollandaise – hasselnødder
Lyssej – dild – røg
Gammel knas – stikkelsbær – forårsløg
Citron – salt karamel – marengs
Pære – marcipan – creme fraiche
Hvis man vælger to glas vin, ville vi her på spiritussen.dk klart anbefale et glas Riesling Terrain Calcaire Trocken, Matthias Gaul til forretten. Vinen kommer fra mere end 25 år gamle vinstokke, der vokser i kalkholdig jordbund. Vinificeret og lagret på stål for størst mulig renhed. behagelig og ren duft af citrus og pære med let prikkende fornemmelse. Smagen er tør og relativ let, men med rigtig pæn intensitet, frisk mundvandsdrivende syre og meget velbalanceret afslutning.
Til hovederetten ville vi anbefale Côtes du Rhône Quattre Terres, Domaine Santa Duc.
Vinen hedder Quatres Terres fordi den kommer fra fire forskellige terroirs i det sydlige Rhône; Vacqueyras, Rasteau, Roaix og Seguret. Lavet på 70% Grenache, 25% Syrah og de sidste 5% er Cinsault og Carignan. Høstet i hånden og gæret uden afstilkning og uden gærtilsætning. Lagret på gamle fade et års tid. Tæt og intens næse med karakter af solbær, brombær og kirsch samt sydfranske krydderurter, nelliker og viol. Smagen er meget fyldig og frugtmættet men fin balanceret med fine tanniner og en god syre.
Til desserten, kan man så selv vælge at drikke et glas halvsød rom, eller en dessertvin.
Man kan læse mere om Olufsbagersgaard og deres lækre 9-retters menu her.