Segboard – mere end bare et legetøj

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De seneste år er segboardet rykket ind i flere danske hjem. For de fleste er det et stykke legetøj til børnene eller en dyr gadget, som man kan suse rundt på i haven eller i gangen. Det er en smule udfordrende at stå på, men når man først har lært det, kan man både køre relativt hurtigt og lave nogle smarte tricks.

Hvad er et segboard?

Et segboard er videreudviklingen til en billigere version af en segway. Et segboard styres frem og tilbage med fødderne og kropsvægten. Hvis du læner dig frem, kører du frem, og omvendt. Fødderne er placeret på en todelt plade, hvor hver del enten kan vippe samme vej for at køre lige, eller de kan vippe hver sin vej for at dreje. På siderne er der to store hjul, som fodpladerne balancerer på. Et segboard kan også gå under andre navne som f.eks. hoverboard, segway-board, airboard, airwheel mm.

Du kan bruge dit segboard som transportmiddel

Selvom segboardet har vundet frem som en form for legetøj, kan det også sagtens bruges til transport. Segboards kan fås i mange modeller – nogle mere til udendørsbrug end andre. Man kan få nogle med store hjul, der kan holde til lidt af hvert. Og så er det en meget brugbar transportmulighed, der både er klimavenlig og får dig til at se sej ud. Læs mere om mulighederne på https://www.boernenettet.dk/segboard/.

Husk sikkerheden

Hvad end du leger med dit segboard derhjemme i stuen eller kører afsted ud af cykelstien, er det vigtigt at huske sikkerheden. Det anbefales, at man både bruger cykelhjelm og knæ- og albuebeskyttere – nøjagtig ligesom hvis man skulle stå på skateboard eller rulleskøjter. Så hav det sjovt med dit nye segboard og vær sikker!