Sådan tjener du penge på at rejse

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I denne artikel vil vi gerne diskutere og forklare flere muligheder for hvordan man kan tjene penge efter at rejse rundt i verdenen.

Lej dine ting ud

Du føler dig måske lidt utilpas ved at skulle give dine personlige ejendele væk og låne dem til andre. Men du behøver virkelig ikke bekymre dig. Der er efterhånden mange etablerede udbydere, som kan bygge videre på mange års erfaring. Så hvorfor ville du efterlade noget derhjemme ubrugt, mens du udforsker verden?

Freelancing online

I de fleste tilfælde behøver du kun 2 ting til dette.

 

 • En bærbar computer (nogle gange er endda en smartphone nok)
 • Grundlæggende computerfærdigheder

 

Afhængigt af dine personlige færdigheder kan du tilbyde dine tjenester på forskellige platforme. Her er 2 eksempler på platforme du kan bruge:

 

 1. Fiverr

På Fiverr kan du tilbyde alverdens ting, som f.eks.

 

 • Webdesign
 • Administration af sociale medier
 • SEO support
 • Online markedsføring
 • Logo design
 • Tekstforfatning

 

 1. Upwork

Med upwork fungerer det for det meste den anden vej rundt (men på Fiverr er denne mulighed også tilgængelig). Virksomheder og nystartede virksomheder lægger jobannoncer online, hvor de beskriver deres krav. Så kan du søge job. Der er hundredvis af nye job hver dag. Så vær ikke bange for, at du ikke kan følge med konkurrenterne.

 

Bliv rejseblogger

Vi er stor fan af denne mulighed, når det kommer til at tjene penge på rejser. Og det er der en rigtig god grund til!

 

Det arbejde, du udfører for at blive rejseblogger, genererer også mange andre indtægtskilder for at tjene penge, mens du rejser.

Rejseblogging er ikke noget, man tjener mange penge på over natten. Heldigvis vil du være meget glad for at investere denne gang, da det i høj grad hænger sammen med din passion – at rejse.

 

Hvis starter din egen blog, behøver det ikke nødvendigvis at være en rejseblog. Du kan blogge om alt, hvad du tænker på! Det første skridt er at købe hjemmeside til blog.

 

Arbejde og rejser

Sandsynligvis den bedst kendte måde at tjene penge på, mens du rejser, er at arbejde lokalt mens du rejser. Konceptet kan ganske let opsummeres. Hvis du kan svare ja til disse to spørgsmål, er Work and Travel en meget god mulighed for at tjene penge, mens du rejser.

 

Det kan være alt fra gårdarbejde til DJ-jobs i klubber

To fantastiske platforme for at finde jobs i udlandet er:

 

 • Workaway
 • Worldpackers

 

Afhængigt af hvor meget du arbejder, får du logi og mad. Men der er også mulighed for, at du lærer andre rejsende og mere isolerede overnatningssteder at kende gennem sådanne steder. Som Van-Lifer kan du f.eks. parkere din varevogn der og tage del i livet på en øko-gård og skal kun betale en lille pris for din mad.

 

Arbejde på et krydstogtskib

Det fantastiske ved denne mulighed er, at du vil være i stand til at rejse og se nye steder, mens du arbejder. Desuden har du i de fleste tilfælde ikke brug for nogen erfaring, og du behøver ikke at have været på et krydstogtskib før. At arbejde på et skib er meget forskelligartet. Du kan arbejde som bartender, eller som entertainer, animator, tjener, husholderske… Du kan endda arbejde som mekaniker eller andre mere fysiske job.

 

Brug sociale medier

Hvis du er på sociale medieplatforme, og du allerede har opbygget et publikum af følgere, vil du måske prøve influencer marketing.

 

Virksomheder er meget interesserede i at synliggøre deres produkter i deres målgruppe. Fordi følgerne stoler på influenceren og dermed også de annoncerede produkter.

 

Vi anbefaler dig på det kraftigste at lære mere om Influencer Marketing, for du kan ikke kun tjene penge på rejser, men også komme i kontakt med nye og kendte virksomheder.