Hvordan skaber man den rigtige stemning når man skal nyde en god dram?

Glencairn glass

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange tror at hvis man bare køber en god flaske whisky, så er det nok. Men for at få den ideelle smag og oplevelse ud af en god whisky, kræver det ikke blot at whiskyen er god, men også at der er styr på, hvilket glas det bliver drukket af, hvilke omgivelser du befinder dig i, det vil sige, lys, varme, den stol eller sofa du sidder. Alt dette er med til at give en helhedsoplevelse af whisky, eller anden god spiritus.
Hvis du køber en god whisky til omkring 500 kr. og tænker, den hælder vi bare op i et alm, drikkeglas og smager på den ude i køkkenet imens jeg står op, for derefter at prøve samme whisky, men af et rigtigt whisky smage glas, og i en blød og lun sofa, med det rette lys, så får du en dobbelt så god whisky, selvom det faktisk er den samme du drikker. Tror du ikke på os, kan du jo selv prøve.

Hvilket glas skal man vælge?

Vi her på spiritussen.dk anbefaler til alle whiskyer du drikker rent, et Glencairn whisky glas, som både kan bruges til whisky og rom. Dette glas får den rette smag og duft frem i whiskyen, og mindsker sprit duft og smag. Disse typer glas koster omkring 50 kr stykket, og derfor priser der er til at være med på.

Hvilken belysning skal der være i rummet?

Dette er en faktor mange overser, når de skal nyde en god dram, nemlig belysningen, et blødt og varmt behageligt lys, giver en frigørelse af endorfiner i hjernen, som gør dig mere glad og modtagelig overfor nye oplevelser. Derfor er det vigtigt at have de rigtige lamper i rummet, her har vi bedst erfaring med Bellevue lamper, som har den helt rigtige varme og bløde lys. Du kan finde et udvalg af Bellevue lamper her.
Håber i husker at tage disse råd med når i skal smage på de lækre sager, det giver nemlig en meget bedre oplevelse. Som vi siger, en mindre god whisky, drukket på den rigtige måde, er bedre end en dyr whisky, drukket på den forkerte måde.