Hvordan kom Zinfandel til Californien?

Rødvin hældes i glas

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Myter

Zinfandel er ikke en hvid drue, selv om den kan fremstilles i en lyserød, lidt sød rose-agtig-vin kaldet hvid zinfandel. Zinfandel blev ikke bragt til Californien af ​​oberst Agoston Haraszthy. Det kom ikke fra hans mors gård i Ungarn. Zinfandel er ikke en italiensk drue, selvom den er plantet i Italien og kendt som Primativo. Zinfandel kom ikke, som en forfatter hævdede, fra Mars. Så nu hvor vi ved, hvad Zinfandel ikke er, lad os undersøge, hvad vi ved, hvad Zinfandel er.

 

Hvor stammer zinfandel fra?

DNA-beviser har påvist at den californiske zinfandel stammer fra Kroatien. Zinfandel har været i Kroatien meget lang tid, måske så tidligt som 1300 fvt. Dette gør det til en af ​​de ældste druesorter, vi laver vin af i dag. Navnet på Zinfandel i Kroatien er Crljenak Kastelanski. Det kunne være et fingerpeg om, hvorfor den hed Zinfandel, da det ankom til Amerika. Zinfandel er genetisk identisk med Primativo, som sandsynligvis migreret fra Kroatien til Italien i slutningen af ​​1700’erne.

 

Via Østrig til USA

Mens der synes at have været flere indførelser af Crljenak (altså Zinfandel) i Californien, så begynder den bedst dokumenterede i Østrig, hvor druen blev opbevaret som en del af Schoenbrunns-samling af plantematerialer fra Østrig- Ungarske imperium. I 1829 modtog oberst George Gibbs en forsendelse af vinstokke fra den Schoenbrunn-samlingen, som blev sendt til hans hjem i Queens, Long Island, New York. Heriblandt var der sandsynligvis Zinfandel. Gibbs hjem blev senere kendt som Ravenswood, og denne region i Queens er i øjeblikket stadigt kendt som Ravenswood. Der er ingen forbindelse mellem Ravenswood og Ravenswood vingård bortset fra Zinfandel, selv om det er en vidunderligt tilfældighed at det første hjem for Zinfandel i den Nye Verden og den mest indflydelsesrige Zinfandel producent i den Nye Verden har samme navn. Zinfandel, med hjælp fra oberst Gibbs, William Prince og Samuel Perkins, rejste fra New York til Boston, hvor det var mange planteskoler med drivhuse, hvor der blev fremstilling druer til bordvin i 1830’erne. Zinfandel blev importeret til Californien i 1852 af Fredrick Macondray.

Fik du lyst til at smage denne historiske drue som find en god flaske lige her