Hvad koster en bøde for spirituskørsel rundt om i Europa?

europa

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alle har vel næsten prøvet det, sidde 24 timer i en bil på vej mod sydens sol, kørende igennem Europas lande, i bilen med far og mor, da man var barn, og nu selv tager sine børn med, eller man kører sydpå med vennerne. Og tænker man skal have noget at spise og noget at drikke på et tidspunkt. Her er det så vigtigt, at man er klar over hvad det gældende lands regler er for indtagelse af alkohol og kørsel. Det er nemlig ikke alle lande der har samme regler som i Danmark. Det er dog i hovedparten af de vesteuropæiske lande, at de har samme alkohol grænse som i Danmark, altså de 0.5 promille. Det er lande som Tyskland, Schweiz, Holland, Frankrig, Kroatien og de større ferielande som, Spanien, Grækenland, og Italien.

Hvor er grænsen anderledes?

I Grækenland er er grænsen på 0.2 hvis du er fører af et tohjulet køretøj, som en knallert.
I Norge, Polen og Sverige er grænsen for al kørsel med alkohol i blodet på 0,2 promille.
Hvor Tjekkiet har nul toleransen med 0,0 promille.
Hvis man vil kunne drikke mere og stadig kunne kører, skal man rejse til Storbritannien, for her er promillegrænsen på 0,8.

Er der så forskel på bøderne, i de forskellige lande?

Ja der er stor forskel på om du bliver taget for spirituskørsel i de forskellige lande. For eksempel er den mindste bøde på 3874 kr. i Norge hvorimod at bødestraffen lyder på 1490 i Grækenland og i Spanien starter den på 3725 kr.
Andre lande, som vi her i Danmark udregner bøden ud fra indkomst. I Sverige får man en bøde til hvad der svare til 40 dagssatser i forhold til din månedsløn.
Men en spiritusdom, kan også give dig en betinget frakendelse af dit kørekort. Det vil sige du skal have taget ny teori- og køreprøve, og består du ikke den, skal du aflevere dit kørekort indtil begge prøver er bestået.
Hvis man skulle komme ud for denne uheldige situation, eller man bare står og skal have taget sig et kørekort og bor i omegnen af Aarhus, vil vi klart anbefale at bruge Tiptop trafik køreskole. Se mere om deres tilbud på dette link
Vi håber i tager indtagelsen af alkohol og kørsel i trafikken alvorlig, også selvom i kører i udlandet, pas på jer selv og nyd et godt glas spiritus, når i ikke skal kører.