Hold en god fest i firmaet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

For mange virksomheder er det snart tid til den store sommerfest. Dette er typisk en meget ventet begivenhed, da vi elsker at mødes uden for de formelle rammer og have et brag af en fest på afslappet og hyggelig vis.

Festen er dog ikke kun noget, der er godt for de ansatte, men også for virksomheder. Det skyldes at sammenholdet ofte bliver bedre, når vi kender hinanden fra disse uformelle rammer. Og et bedre sammenhold er med til at skabe bedre trivsel på arbejdspladsen.

Trivsel betyder gladere medarbejdere, og gladere medarbejdere betyder øget effektivitet. Dermed vinder virksomheden også på festen.

Den gode fest

Skal der holdes fest i virksomheden, er det vigtigt at det bliver gjort ordentligt.

Derfor hører sig både mad og drikke samt god underholdning.

Mad og drikke

Skal festen holdes et sted, hvor de sørger for maden og drikkevarerne, skal i ikke selv tænke yderligere over dette punkt, men blot sørge for der er nok til alle.

Mange vælger dog at holde deres sommerfest udendørs i et telt eller tilsvarende. Her er det en god ide, hvis man for eksempel sørger for en lun buffet. Buffeten skal bestå af let og frisk sommermad, som de ansatte selv kan hente i de mængder, de finder tilpas. Husk på at det alligevel er en relativt uformelt fest så der er intet i vejen for, at de ansatte selv henter deres mad i en stor fælles buffet.

Sørg ligeledes for, at der er mulighed for selvbetjening, så de ansatte kan hente vand, vin og øl idet omfang de har lyst til.

Som virksomhed bør i lave en aftale, der hvor i køber drikkevarerne, så i kan købe rigeligt og returnerer det, der ikke bliver åbnet. Der må nemlig aldrig være for lidt at drikke, da det kan ødelægge festen.

Underholdning

Festen er bare sjovere, hvis der er god underholdning. Det kan være alt fra selskabslege til stand-up komiker eller et fedt live band til festen.

Det er dog vigtigt, at det er noget, som kan sparke gang i stemningen, så folk lettere får skuldrene ned og humøret op.