Er alkoholen begyndt at fylde for meget?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det menes at der i Danmark er 800.000 danskere, der drikker mere end sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der lyder på 7 genstande om ugen til kvinder og 14 genstande til mænd (sat ned fra henholdsvis 14 og 21). Det er vigtigt at sige, at det ikke er et stort problem, hvis man i periode kommer over dette. Det kan skyldes alt fra et par fester og til julefrokoster, festivaler og lignende. At man overskrider dem nogle uger, er med andre ord ganske normalt. Begynder det at blive normen, begynder det dog hurtigt at være et problem.

Alkohol kan som mange andre rusmidler være stærkt vanedannende, og det kan være svært at sige nej. Der er som indledningsvist skrevet omkring 800.000 danskere, der har problemer med at sige nej, og det er et stort problem. Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange der udvikler sig til reel alkoholisme.

Hvornår er det et alkoholproblem?

Det helt nemme svar til det svære spørgsmål, hvornår har man et problem, er at man har et alkoholproblem, når alkoholen skaber problemer. Der findes naturligvis mange forskellige problemer, hvor nogle af større end andre. Der findes mange former for behandling af alkoholisme, og hvilke der virker bedst er forskelligt fra person til person. Det er vigtigt at pointere, at jo tidligere man kommer i behandling, jo bedre er sandsynlighederne for succes også.

En ting man skal huske på, er at der ofte er en grund til at man drikker, og denne grund forsvinder ikke nødvendigvis, fordi man holder op med at drikke. Mange afhængigheder skyldes dybereliggende problemer, som man bør få styr på, når ma først er på den anden side af misbruget. At stoppe med at drikke, er ofte “kun” det første skridt, herefter skal man stadig tage de sidste mange. Det kan derfor også være en rigtig god ide at konsultere en psykolog, for at komme til bunds i, hvad der skyldes at man drikker (eller drak) for meget.