Alkohol og trafik – Hvor vigtigt er det at have styr på det?

kørsel

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alle er godt klar over at alkohol og kørsel i trafikken er en dårlig kombination. Ligefrem en ulovlig kombination, som kan have alvorlige konsekvenser, ikke kun for den person der yder spritkørsel men også for andre uskyldige i trafikken.
I Danmark må du max have 0,5 promille alkohol i blodet, for at må kører et motoriseret fartøj, såsom bil, lastbil og bus o.l. Her er problemet så, at du ikke bare kan regne med at du så kan drikke f.eks. 3-4 øl og så være sikker på at du så kan kører, for der er mange forhold, der kan påvirke din optagelses af alkohol i blodet, det kan være, hvor meget du har spist, hvor meget du vejer. Derfor anbefaler rådet for sikker trafik at du max drikker 1 genstand inden du skal kører bil, eller selvfølgelig, slet ikke drikker noget alkohol.
En genstand svare til ca 4 cl. Spiritus, 16-26 cl stærk øl, 33 cl alm øl, 12 cl. Vin eller 8 cl hedvin, såsom portvin.

Hvor lang tid tager det at forbrænde en genstand?

Hvis du vejer omkring 80 kg. Tager det omkring 1 time og 15 minutter at forbrænde en genstand, og en forbrænding først går i gang 45 minutter efter indtagelse, af første genstand.
Det vil sige at hvis du til en fest drikker 14 genstande fra kl. 19 om aftenen, til kl. 3 om natten, vil han kl. 3. altså efter 7,25 timer, have forbrændt hvad der svare til 5.8 genstande (7,25:1,25= 5,8).
Hvis man så kl.8 næste morgen kører til bageren for at hente morgenbrød, vil man på de 5 timer der er gået, have forbrændt yderlige 4 genstande (5:1,25=4). Det vil sige man har nu forbrændt 9,8 genstande af de i alt 14, og derfor nu har en promille der svare til 0,93. Derfor vil man være spritbilist.

Hvad er straffen for at køre med sprit i blodet?

Bliver man stoppet og det er første gang man bliver taget med spiritus i blodet, bliver det regnet ud følgende: Hvis du f.eks. tjener 30.000 kr. om måneden, og du bliver taget med 0.93 promille, så får du en bøde på 13.000 kr. ca. samt en betinget frakendelse af kørekortet, det vil sige, at du nu skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Hvis man skulle være så uheldig, eller man bare skal have taget et kørekort og man bor i Lyngby området, at bruge Stjernqvist køreskole, som i kan læse mere om her.
Hvis du så dumper en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når begge prøver er bestået. Og sidst men ikke mindst skal du gennemføre et ANT-kursus(Alkohol, Narko, og Trafik) dette kursus vare 12 timer fordelt på 4 lektioner og koster 3200 kr. oven i bøden.
Så vi her på spiritussen.dk håber i tager indtagelsen af alkohol alvorligt, få nogle til at kører jer hjem, eller hyr en taxa, og nyd så festen i stedet for.